Hvad er dokumentarisk familiefotografi?

Hvad er dokumentarisk familiefotografi?                                            

Dokumentarisk familiefotografi er en skøn genre, der tager udgangspunkt i det helt almindelige hverdagsliv i en familie. Det smukke, naturlige, enkle, komplicerede, udfordrende, dejlige hverdagsliv. Som det er. Jeg kommer hjem til jer og er med nogle timer. Når jeg fotograferer jer, har jeg ingen appelsiiiiner med, og jeg opstiller eller dirigerer ikke med nogen og jeg fotograferer kun i naturligt lys. Det er nærværende og autentisk. Jeg er nysgerrig på børnene og lærer dem at kende. Vi er sammen og jeg er der som en ven af huset. 

Jeg fotograferer alle de små vidunderlige ting - og jeg fotograferer alt, både grin og sjov og skrig og snot. Det hele hører med til det autentiske liv i en børnefamilie. Jeg følger også med overalt, mm. I giver tegn til andet. 

Jeg reflekterer, hvad jeg oplever hos jeres familie. Min tilgang, mit liv og min fotografiske kunnen kombineret med samarbejdet med jer, er det der giver det gode resultat. Familielivet er også en udfordring en gang i mellem. Det fortjener også at blive husket og reflekteret tilbage. Nogle familier får en anden selvopfattelse / et nyt perspektiv end de hidtil havde og ser det hele lidt udefra - gennem mit objektiv. “Vi er jo en helt almindelig familie, med alt hvad det indebærer”.

Jeg elsker at indfange kærligheden i relationerne, de (nogle gange meget hårdtarbejdende og udmattede) voksne og de virkelig sjove børn, der finder på alt muligt, når de voksne vender ryggen til … De små traditioner og ting, som kun jeres familie kender, noget indforstået, der er sjovt at se tilbage på i fremtiden.

Det er sjældent, at hele familien er med, når der skal tages billeder i det daglige og jeg oplever at den dokumentation bliver mere og mere værd, år efter år, som børnene vokser op og udvikler sig. Det handler om enkle ting, traditioner og ritualer.

De fotografier I modtager, vil i sammenhæng udgøre en hel fortælling, om lige præcis jeres familie, en dag i jeres liv.

1
Using Format