Jeg gransker i min egen rejse efter spædbarnsdød og forsøger at give det uhåndterlige et sprog, en form og en stoflighed. Et sprog vi mangler og som det er nødvendigt at udvikle.

Med referencer og antydninger til børnesange, ordsprog, lyrik og billeder,  forsøger jeg at skaber understrømme til landet mellem bestemt og ubestemt, den tabte uskyld/tro på det gode i tabet af membranen mellem liv og død. 

Jeg  undersøger det dobbeltrettede tabu, som jeg og alle andre forældre, der har mistet står i. At være "Ræven står derude, Mor" - symbol på vores værste angst - at miste vore børn - til sidst måske at blive en paria. Projektet viser, hvordan det er at være menneske i et ukendt foruroligende land.

Det er mit ønske at skabe en undren, at fabulere med surrealisme i et abstrakt, mørk og underlig parallelvirkelighed et sted på kant af vanviddet, mellem virkelighed og drøm og skabe imaginære rum i beskueren. Skabe spørgsmål og genkendelse i beskueren.

Med metaforiske landskaber og subtile udtryk skal billederne ses som et samlet værk. Her ses et udpluk af en større serie.

Projektet er dedikeret til familier, der mister/ har mistet deres børn, i mit stærke håb om, at tabuet løftes og ensomhed brydes.

Helene Hennings

Using Format